Aplicatii web 2.0

Aplicatii web 2.0

In prezent, multimita exploziei Web 2.0, tendinta generala in dezvoltarea de software de afaceri este de a trece de la aplicatii desktop la aplicatii web. Astfel, angajatii care folosesc acele softuri comunica mai usor, au acces mereu la cele mai noi variante ale aplicatiei si costurile de intretinere sunt mult mai scazute.

Dezvoltarea unei aplicatii web este un process complex deoarece in general cuprinde facilitati pentru mai multe departamente ale unei firme. Castigurile provin tocmai din transferul mult mai rapid al informatiei intre utilizatori, independenta de platforma, sistem de operare sau localizare geografica iar timpul destinat instalarii de programe se apropie de zero.

Aplicatiile web se preteaza in special acolo unde mai multi operatori trebuie sa introduca date intr-un mediu de stocare central. Firme de logistica, vanzari, curierat, banci si asigurari, publicatii, toate au de beneficiat de pe urma acestui mod de dezvoltare a programelor de afaceri.

Practic au nevoie doar de un calculator conectat la internet impreuna cu datele de logare in aplicatie. Un alt mare avantaj al aplicatiilor web de ultima generatie este integrarea foarte buna cu dispozitive mobile. Folosind un telefon mobil sau un PDA cu acces la Web, utilizatorul poate trimite informatii sau extrage date dintr-o baza de date centrala pe care apoi le poate utilize in cadrul unei intalniri de afaceri.